Burg. Hustinxstraat 54 | 6512 AE | Nijmegen
06-41850575
Kvk-nummer: 75576430

Bouwtekening draagmuur verwijderen

Al vanaf €300,-
Bouwtekening draagmuur verwijderen

Bouwtekening draagmuur verwijderen nodig voor je verbouwing? Wanneer je een draagmuur gaat verwijderen, wil je niet voor onverwachte problemen komen te staan. Weliswaar heb je een boel vragen over het verwijderen van een draagmuur. Zo kun je je afvragen of je een vergunning nodig hebt voor het slopen van jouw draagmuur. Wij zullen al je vragen beantwoorden.

Op de afbeelding hierboven is een draagmuur verwijderd. Hierdoor werd de keuken verbonden met de woonkamer. Er is een stalen balk onder de verdiepingsvloer geplaatst.

Een aantal vragen worden vaak gesteld bij het verwijderen van een draagmuur. Daarom hebben wij een blog gemaakt die jouw vragen misschien al beantwoorden. Weet je bijvoorbeeld al of jouw muur wel echt dragend is? Als de muur niet dragend is, heb je geen vergunning nodig.

Wanneer je een draagmuur wilt slopen, is de kans zeer groot dat je een vergunning nodig hebt. Met behulp van de vergunningscheck is het mogelijk om dat voor jouw situatie te controleren. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en wij zullen je helpen. Ook is het mogelijk om met in dit soort gevallen je gemeente te bellen. Vaak zijn de ambtenaren van je gemeente erg behulpzaam.

Wat staat er op een bouwtekening draagmuur verwijderen?

Een bouwtekening draagmuur verwijderen bevat minimaal de volgende onderwerpen:

  • Plattegrond van de bestaande situatie (schaal 1:100);
  • Plattegrond van de nieuwe situatie (schaal 1:100);
  • Doorsnede bestaande situatie (schaal 1:100);
  • Doorsnede nieuwe situatie (schaal 1:100);
  • Detailtekeningen (bouwkundige knooppunten tot in detail uitgewerkt, schaal 1:5);
  • Situatietekening (schaal 1:500).

Mijn draagmuur verwijderen; wat kost een tekening bij jullie?

Het laten maken van een bouwtekening draagmuur verwijderen is al mogelijk vanaf €300,- Echter is in de praktijk bijna iedere situatie weer anders. Hieruit volgt dat de ene keer een draagmuur van bovenkant vloer tot aan onderkant verdiepingsvloer loopt. De andere keer loopt de draagmuur door in de volgende verdieping. Tijdens de ene verbouwing wordt er 1 draagmuur gesloopt en bij de andere verbouwing 2 draagmuren. Wanneer je ons offerte aanvraagformulier invult, zul je binnen 24 uur een offerte op maat hebben.