Burg. Hustinxstraat 54 | 6512 AE | Nijmegen
06-41850575
Kvk-nummer: 75576430

Bouwtekening kozijn

Al vanaf €350,-
bouwtekening erker

Een bouwtekening kozijn nodig? Misschien wil je je garagedeur vervangen voor een openslaande deur. Hierdoor wordt je ruimte voorzien van daglicht. Dan heb je wellicht een bouwtekening nodig. Zo’n tekening kan ervoor zorgen dat je je omgevingsvergunning aan kunt vragen. Ook kan het als communicatiemiddel worden gebruikt bij een aannemer.

Voorheen hebben wij meerdere tekeningen van kozijnen opgeleverd. Een bouwtekening kozijn bieden wij al vanaf €350,- aan.

Heb ik een vergunning nodig voor het vervangen van een kozijn?

Dat is afhankelijk van de gevel van je woning. Wil je een kozijn vervangen aan de achtergevel van je woning? Dan is er geen vergunning nodig. Als je een kozijn gaat vervangen aan de voorgevel van je hoofdgebouw en de uitstraling van het nieuwe kozijn verandert, dan heb je altijd een vergunning nodig. Ook heb je een vergunning nodig als de gevel van je hoofdgebouw grenst aan openbaar toegankelijk gebied en de uitstraling van het nieuwe kozijn verandert.

Als de uitstraling van je nieuwe kozijn hetzelfde blijft, heb je dus geen vergunning nodig. Mocht je woning een monumentale status hebben, dan is er altijd een vergunning nodig.

Als je nog twijfelt over jouw situatie kun je contact met ons opnemen of de vergunningscheck doen. Hieruit wordt snel duidelijk of je wel of niet vergunningsplichtig bent. Als je vergunningsplichtig bent, zul je een omgevingsvergunning aan moeten vragen. Onze bouwtekeningen helpen jou daarbij.

Wat staat er op een bouwtekening kozijn?

De volgende onderwerpen staan op de bouwtekening van een kozijn:

  • Gevelaanzichten van de bestaande situatie (schaal 1:100);
  • Gevelaanzichten van de nieuwe situatie (schaal 1:100);
  • Detailtekeningen (bouwkundige knooppunten tot in detail uitgewerkt, schaal 1:10);
  • Situatietekening met omliggende straten en bebouwing (schaal 1:500).